Martın 04-dən DÜNYA PİYLƏNMƏ ilə mübarizə GÜNÜ 2021 həsr olunmuş Beynəlxalq Elmi-Praktiki Konfrans baş tutdu.
Daha ətraflıBlog Layout
Etiologiyasına görə piylənmənin klassifikasiyası
Piylənmə multifaktorlu , qarışıq etiopatogenezi olan patologiya olduğu üçün onun klassifikasiyasını təyin etmək hər zaman çətin olub. Ona görə də hazırda piylənmənin dünya üzrə qəbul olunmuş stabil müəyyən bir klasifikasiyası yoxdur. Və tarix boyu piylənmənin müxtəlif klassifikasiyaları təklif olunmuşdur.
Daha ətraflıANDOP. Hamiləlikdə olan artıq çəkinin uşaq piylənməsində rolu
ANDOP. Covid dönəmində yol verilən yalnışlar.
Uşaqlarda artıq çəkinin korreksiyası və profilaktikası məktəbi
Bizim məktəbin əsas məqsədi artıq çəkili uşaqların düzgün qidalanma vərdişlərinə yiyələnməsi,fiziki aktivliyin artması, psixoemosional vəziyyətinin yaxşılaşması, uşağın özünü kontrol etmə qabiliyyətinin yaranması, dayanıqlı motivasiya, ailənin həyat tərzinin sağlam istiqamətə dəyişməsidir.
Daha ətraflıPiylənmə və COVİD – 19. Iki pandemiyanın toqquşması.
Dünya Piylənmə Federasiyası koronavirusu və piylənməni - iki pandemiyanın toqquşması adlandırır. Piylənmə residivləşən xroniki iltihabi xəstəlikdir. Piy toxuması yerləşməsinə görə dərialtı və visseral növlərə bölünür. Visseral piy toxuması daxili orqanların ətrafında yerləşir və onun özünəməxsus xüsusiyyətləri vardır. Abdominal piylənmə metabolik sindromun inkşafına səbəb olur. Piy toxuması endokrin orqan kimi fəaliyyət göstərir.
Daha ətraflıCovid-19 pandemiyasının piylənmə epidemiyasına keçmə təhlükəsi
Kopenhagen Universitetinin alimləri Nature reviews jurnalında özünütəcrid rejimindən sonra dünya əhalisinin piylənmə epidemiyasına girmə riski ilə əlaqədar səbəbləri ətraflı izah edən bir məqalə dərc etdirdilər. Məqalədə piylənmə problemi ilə əlaqəli yaranmış onsuz da çətin bir vəziyyəti daha da ağırlaşdıran beş faktor müəyyənləşdirilmişdir.
Daha ətraflıMaqnezium çatışmazlığının səbəbləri nədir?
Uzun əsrlər boyu insanlar orqanizmə su və qida ilə daxil olan maqneziumun miqdarını yoxlamağa heç ehtiyac duymayıblar. Amma qida sənayesi nə qədər çox inkişaf edirdisə, Qərb insanlarının rasionunda bu element də bir o qədər azalmağa başlayırdı.
Daha ətraflı14 noyabr, 18:00. Təlim “KLİNİKİ LABORATOR DİAQNOSTİKA”
Həkimsiniz və düzgün diaqnoz qoymaq üçün laboratoriya analizlərinin nəticələrini peşəkar səviyyədə qiymətləndirmək istəyirsiniz? Yeni elmi biliklər və iş metodları sayəsində həmkarlarınızın yanında böyük üstünlük əldə etmək istəyirsiniz? ⠀ ❗️Bu kursda nəzəriyyədən tutmuş praktik işlərin təhlilinə qədər – hər şey öyrənəcəksiniz. Qazandığınız bilik və bacarıqlar SERTIFIKATla qiymətləndiriləcək. ⠀⠀ Kursda nə öyrənəcəksiniz? …
Daha ətraflı16 noyabr, 14:00. Vebinar “Qidalanma sayəsində, artıq çəkidən qurtulub, daima düzgün formada necə qalmaq olar?”
30 sentyabr tarixinə planlaşdırılmış “Qidalanma sayəsində, artıq çəkidən qurtulub, daima düzgün formada necə qalmaq olar?” vebinarı 16 noyabr saat 14.00-da baş tutacaq. Vebinarda iştirak etməklə nə əldə edəcəksiniz? 📈 Çəki vermək üçün düzgün hədəflərin qoyulması 📈 Arıqlayarkən əsas yanlışlardan qaçmaq və sağlamlığa zərər verməmək üçün nə etmək lazımdır? 📈 Hədəf …
Daha ətraflı